3-та част

2014 02 26 how to analyze the market correctly before making your merger or acquisition1 870x415

В предната ни статия дадохме предложения къде и как да търсим обяви за работа. Ако сте следвали нашите съвети най-вероятно сте открили повече от една обяви, които представляват интерес за вас. Какво следва? Повечето съвети са насочени към това как да си напиша автобиографията и мотивационното писмо. Ние ще оставим тази тема за по-нататък. Сега бихме желали да обърнем внимание на нещо не по-маловажно – проучването. Когато видите обява за работа първото нещо, което трябва да направите е да я прочетете поне два пъти много внимателно. В текста на обявата ще откриете много скрита информация.

  • От кого е пусната обявата - посредник / агенция за подбор на персонала/ или директно от компанията ,търсеща служители.
  • Дали се търси наистина високо квалифициран специалист или просто са завишили изискванията за да прегледат по-малко кандидатури. Често сме срещали почти еднакви обяви в частта изисквания към кандидатите и бъдещи отговорности. С тази разлика, че над едната обява е посочено,че се търси Експерт , а над другата Мениджър.
  • Как се формира възнаграждениетоза посочената позиция.
  • Какъв превес е даден в описаните изисквания към кандидатите - личностни качества или вече формирани знания, умения и компетенции.
Read more ...

3f229a52-ра част

Както споменахме в уводната статия, търсенето на работа не е проблем само на тези, които сега навлизат на пазара на труда. Това е проблем и за работници, които в продължение на години не са търсели работа и не са били на интервю. Може да не се забравя как се кара колело, но ако колетото вече е мотор и вместо по паркова алея трябва да се кара на магистрала, всеки би изпитал трудност.

Щестартираме с началото на процеса – търсенето на работа. Ако не знаеш какво търсиш и как да го търсиш, шансът да постигнеш добър резултат е чист хазарт. Това важи както за търсещите работа, така и затези, които предлагат такава.

               Не забравяйте – в днешно време ние прекарваме близо 10 ч на ден обвързани с работата си, близо 8 часа в сън и само 6 ч за други дейности. Много често дори и част от тези 6 часа отново мислим или вършим нещо свързано с текущата ни професионална ангажираност. Или с желаната бъдеща такава.

Не търсете ПРОСТО РАБОТА.

Ако сте отчаян и незаинтересуван от самата работа, смятате да се задържите на нея само докато намерите нещо друго, ще е много трудно да го скриете по време на интервюто.

Първа стъпка – търсете работа, която да искате да е част от ВАШИЯ ПЛАН за живота. Както най-вероятно знаете вече има значителна разлика между вашия план и действителността.

Read more ...

nasoki v turseneto na rabotaДнешната статия ще стартираме с поглед към търсещите работа. Интернет е пълен със статии, съвети, примери и насоки какво трябва да правите, когато си търсите работа. Как трябва да си напишете автобиографията и мотивационното писмо, как да се държите на интервю, какво да говорите, как да се обличате и т.н.

Основният проблем на тази информация е, че тя е написана и предоставена едностранно. т.е. от гледна точка на работодателите /специалисти HR-и и агенции за подбор/. Те ни казват какво да пишем, как да се държим, какво да говорим и как да се обличаме.

Всичко това е чудесно, защото по този начин се информираме как да се харесаме на работодателя, но

дали всички работодатели са еднакви?

И как да възприемаме противоположните мнения от различни източници и автори? Дали работодателите не знаят какво искат или всеки е със специфично виждане? Ако е второто – как да разберем за конкретния случай какво трябва да е нашето поведение?

В големите компании подбора на персонал се възлага на отделите и специалистите „Човешки ресурси“, а често и на външни фирми-посредници. Това е още един субективен фактор - почти невъзможно е да се избяга от личното впечатление при интервю, а никога не може да бъде сигурно дали личното мнение на интервюиращия би съвпаднало с това на работодателя или прекия ръководител, който търси служител.

Read more ...

predstavqne

Търсите работа? Пускате СV-то си на безброй обяви, но никой не ви се обажда? Ходите на интервюта без резултат? Чудите се какво става? Съмнявате се в себе си? Съмнявате се в обявите и работодателите? СПОКОЙНО. Не сте сами.

Ние, авторите на тази поредица статии вече сме преминали през това. За повече от 10 години натрупахме богат положителен и отрицателен опит в търсенето и кандидатстването за работа.Искаме да споделим с вас този безценен опит от успехи и грешки, натрупан през годините на един променящ се пазар на труда.

В нашите статии всичко ще бъде основано само и единствено на практическия ни опит от близо 200 интервюта, в които сме участвали и то от двете страни в процеса – освен в качеството на кандидат, така и като представител на търсещия служители работодател.

С оглед ситуацията на трудовия пазар ние от EYM / everyone in mind/ решихме в няколко статии да разгледаме един от процесите, оказващ значително влияние върху състоянието на тези така важни компоненти на икономиката и социалния живот във всяка една държава - заетост и безработица. Това е процесът за търсене и кандидатстване за работа. Тази тематика е широко застъпена в множество статии в публичното пространство, но ние искаме да ви предложим поглед от по-различен ъгъл.

Read more ...

Зимата си отива, което ни напомня, че е време да пробваме банските и да стягаме куфарите за морето. Но след толкова туршия и празници, дали все още можем да се поберем в плажното облекло? Или ще трябва да пазим диета, за да сменяме размера?  Или просто искаме да се храним здравословно, за да се чувстваме по-добре? Въпрос на личен избор.

Да се храниш правилно и да спазваш диета са две много различни неща.  Едно от най-важните  е  да познаваме храната и нейните свойства, за да знаем как да ги комбинираме. Хипократ е казал: „Храната трябва да бъде лекарство, а лекарството-храна”.

Всеки е бил на семинар, тренинг или практически упражнения,  свързани с храненето и диетите. Но никой от хората, които ги провеждат, не обръща внимание на това какво конкретно интересува теб или какво би ти повлияло най-добре. Затова решихме вие да задавате въпросите, а Ема и Галин да отговарят. Мястото е Бизнес инкубатор - Бургас, а часът е 18:30 на 07.05.2015г.

Важно!!! Въпреки че семинарът е БЕЗПЛАТЕН, местата са ограничени, затова се изисква регистрация.

Моля, направете Вашата регистрация и вземете Вашия безплатен билет.

Page 1 of 3

календар на събитията

<<  Jan 2022  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

минали събития

А сега накъде
На 25 март в  зала - библиотека на ГПНЕ "Гьоте" се събрахме заедно с група млади ...
Read more
Детски турнир по футбол
Благотворителният детски футболен турнир "Купа Бургас 2015" събра десетки звезди ...
Read more
Има ли младежка ...
Работодателите казват, че има липса на кадри, но младежите и статистиката ...
Read more