predstavqne

Търсите работа? Пускате СV-то си на безброй обяви, но никой не ви се обажда? Ходите на интервюта без резултат? Чудите се какво става? Съмнявате се в себе си? Съмнявате се в обявите и работодателите? СПОКОЙНО. Не сте сами.

Ние, авторите на тази поредица статии вече сме преминали през това. За повече от 10 години натрупахме богат положителен и отрицателен опит в търсенето и кандидатстването за работа.Искаме да споделим с вас този безценен опит от успехи и грешки, натрупан през годините на един променящ се пазар на труда.

В нашите статии всичко ще бъде основано само и единствено на практическия ни опит от близо 200 интервюта, в които сме участвали и то от двете страни в процеса – освен в качеството на кандидат, така и като представител на търсещия служители работодател.

С оглед ситуацията на трудовия пазар ние от EYM / everyone in mind/ решихме в няколко статии да разгледаме един от процесите, оказващ значително влияние върху състоянието на тези така важни компоненти на икономиката и социалния живот във всяка една държава - заетост и безработица. Това е процесът за търсене и кандидатстване за работа. Тази тематика е широко застъпена в множество статии в публичното пространство, но ние искаме да ви предложим поглед от по-различен ъгъл.

Знаем, че този процес може да е труден, както за тепърва стъпващи на трудовия пазар студенти, така и за хора, които в продължение на години са работили на едно място и изведнъж им се налага отново да си търсят работа.

Ще разгледаме процеса на търсене на работа в среда, в която няма изкривяване във взаимоотношенията. Т.е. няма значителен превес на една от двете страни - търсещите и предлагащи работна заетост.

Далеч сме от мисълта да се дават универсални решения за „успешно интервю”. Най –вече, защото сме убедени,че едно успешно интервю не е само и единствено интервюто завършило с наемането на кандидата. И това е момент, който искаме да запомнят всички, които търсят работа.

   Изходът от едно интервю трябва да се определя от две равнопоставени страни. Знаем, че в сегашната ситуация много от вас смятат, че всичко зависи само и единствено от работодателите. Вероятно това е така, защото в момента на трудовия пазар предлагането надвишава търсенето. Уверяваме ви, че във всеки един момент има и обратен вариант – област, в която дадени специалисти са толкова търсени, че те определят изхода от всяко интервю. На първото интервю на автора през 2003г. той е още студент и се представя доста колебливо, но получава нелошо предложение за работа. Той отхвърлил позицията и реално е взел решението за резултата от интервюто.Естествено на много интервюта след това не той е бил страната, която е взимала крайното решение, но това е напълно естествено.

Ето част от статиите, които планираме да публикуваме:

Как и къде да търсим обяви и възможности за кандидатстване за работа. Начини на кандидатстване.

Анализ на обява за работа. Проучване и подготовка за интервю.

Различни модели на поведение по време на интервю.

Ще се радваме при възникнал интерес от страна на вас, читателите, да допълним и разширим обхвата на статиите. Очакваме вашите въпроси на нашия мейл, като ще се постараем да бъдем максимално обективни и полезни.

    

календар на събитията

<<  Jan 2022  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

минали събития

А сега накъде
На 25 март в  зала - библиотека на ГПНЕ "Гьоте" се събрахме заедно с група млади ...
Read more
Детски турнир по футбол
Благотворителният детски футболен турнир "Купа Бургас 2015" събра десетки звезди ...
Read more
Има ли младежка ...
Работодателите казват, че има липса на кадри, но младежите и статистиката ...
Read more